Svētku uzdrīkstēšanās - kā tērēt dāvanām lētāk? 2018-12-17

Ziemassvētki ir vieni no gada skaistākajiem un gaidītākajiem svētkiem visā pasaulē. Svētku gaidīšana sākas jau ar pirmo adventi, kas tiek atzīmēta ceturtajā svētdienā pirms Ziemassvētkiem.

Ziemassvētki ir ģimenes kopā būšanas svētki, kad satiekas visi ģimenes locekļi, piedzīvojot kopā patīkamus mirkļus un sveicot viens otru ar iepriekš sarūpētām dāvanām. Bieži vien dāvanu sagatavošana sniedz dažādus sarežģījumus un liekas problēmas, sākot ar dāvanu idejām (ko vispār dāvināt) un beidzot ar pieejamo budžetu (ko vispār var atļauties).

Laicīga plānošana

Vairums no mums svarīgu lietu izpildi mēdz atlikt uz pēdējo brīdi, taču kas mums liedz sākt plānot visu laicīgi? Tā ne tikai var aiztaupīt sev lieku stresu, bet arī atturēties no pārmērīgiem tēriņiem, kas šajā gada periodā ir īpaši svarīgi, jo pēc Ziemassvētkiem seko Jaunais gads, kura svinēšana noteikti prasīs zināmus naudas līdzekļus.

Iedomājies, ka ir 24. decembris, un Tu vēl nezini, ko dāvināt saviem tuvajiem. Tu piecelies, dodies uz veikalu, kurā cilvēki ir vairāk nekā bites stropā un rindas ir līdz otram veikala galam, ķerot un grābjot visu, kas pagadās, pēc tam ielaižoties dziļās pārdomās, vai daļa no iepirktajām precēm vispār bija vajadzīga. Iegādājoties dāvanas laicīgi, var pilnībā atturēties no šāda veida stresa.

Nevajadzētu aizmirst par tādu iespēju kā kredīti, jo aizdevēji Ziemassvētku gaidīšanas laikā ir pavisam pretimnākoši, tāpēc ieskaties mūsu TOP kredītu sadaļā un varbūt tieši tur Tu atradīsi sev piemērotāko aizdevumu, kas papildinās Tavu Ziemassvētku budžetu.

Uz veikalu ar iepirkumu sarakstu un dāvanu iegāde internetā

Jau neskaitāmu reižu ir pierādījies, ka cilvēki, kas dodas uz veikalu ar iepirkumu sarakstu, iztērē daudz mazāk, jo tādā veidā var izvairīties no impulsīvu un spontānu preču iegādes. Iepirkumu saraksts ne tikai palīdz iegādāties nepieciešamās preces, bet arī atvieglo iepirkšanos un ietaupa naudu.

Protams, ja nezini, ko dāvināt, tad iepirkumu saraksta sastādīšana iepriekš var sagādāt problēmas. Viens noderīgs risinājums - smelties idejas dāvanām internetā. Ikvienam ir skaidrs, ka preces internetā tiek pārdotas par daudz zemāku cenu nekā dažādos lielveikalos vai citos tuvākajos veikalos. Kāpēc? Atbilde ir vienkārša – interneta veikala uzturēšana izmaksā krietni mazāk, līdz ar to interneta veikalu īpašnieki var atļauties piedāvāt preces par zemākām cenām. Vienīgais interneta veikalu trūkums - prece tiek piegādāta 1-2 darba dienu laikā vai pat ilgāk, kas pat ir ļoti iespējams, jo pirms Ziemassvētkiem cilvēki iegādājas vairāk nekā parasti, kas var radīt preču trūkumu noliktavā un līdz ar to arī ilgāku piegādi, bet, ja iegādāsies sev nepieciešamo laicīgi, ar šādām grūtībām Tev nevajadzētu saskarties.

Esi radošs un izveido dāvanas pats!

Ne vienmēr dāvanas vērtību nosaka tās cena, kaut gan liela daļa no mums, latviešiem, tā uzskata. Reizēm mazs nieciņš var būt daudz vērtīgāks, ja tas dāvināts no sirds un veidots paša rokām. Protams, daudz vieglāk ir ieiet lielveikalā un visu nopirkt jau gatavu, taču ne vienmēr tas ir labākais risinājums. Ja Tevi aizrauj rokdarbi, tad izveido dāvanu pats! Ne tikai būsi lieliski pavadījis savu brīvo laiku, darot to, kas Tev padodas, bet arī ietaupījis naudu, kuru varēsi tērēt citām vajadzībām.

Vienīgais mīnuss - dāvanu gatavošana paša rokām var aizņemt daudz laika, tāpēc par to veidošanu jāsāk domāt jau laikus, kas ne vienmēr var izdoties, jo mēs esam pieraduši visu atlikt uz pēdējo brīdi, dzīvojot ar domu, ka vēl taču ir laika, vienā brīdī apzinoties to, ka laika vispār vairs nav.