Ko dāvināt kāzās? 2019-07-15

Nereti jūlijs un augusts tiek dēvēts par kāzu mēnešiem, kas nav nekāds pasaules brīnums, jo, kā liecina statistika, šajos mēnešos tiek noslēgtas visvairāk laulības. 

Kāzas ir sevišķs notikums ne tikai jaunlaulātā pāra dzīvē, bet gan arī visu kāzu viesu vidū, jo laulības paredz samērā ilgu gatavošanās laiku. Protams, jaunajam pārim tas ir krietni ilgāks un sarežģītāks nekā pārējiem, taču arī viesu rūpes par gaidāmo dienu nav mazas - ir jādomā, ko vilkt mugurā, kā labāk un interesantāk apsveikt jauno pāri. Problēmas var sagādāt arī dāvanas gatavošana - ko labāk dāvināt, lai jaunais pāris būtu apmierināts? 

Atbalsts naudas izteiksmē

Kāzu rīkošana un organizēšana rada nosacītu trūkumu jaunā pāra kopējā budžetā, jo katrs mazākais sīkums zināmā mērā prasa naudas līdzekļus, tāpēc jaunais pāris noteikti būs priecīgs redzēt dāvanu naudas izteiksmē. Tāpat naudu var iesaiņot dažnedažādos veidos; atliek vien pameklēt interesantas dāvanu saiņošanas idejas internetā. 

Arvien vairāk topošo pāru jau kāzu ielūgumā norāda savas vēlmes attiecībā uz dāvanu sagatavošanu, un visbiežāk tiek norādīts, ka dāvanā vēlas saņemt naudu sapņu piepildījumam, kas pat ir pašsaprotami, jo tad jaunā ģimene pati var izvēlēties, kādiem mērķiem labāk naudu izmantot. 

Nedēļas nogale divatā jeb "medusmēneša" ceļojums

Kāzu rīkošana rada ne tikai trūkumu jaunā pāra budžetā, bet arī prasa zināmu daļu nervus un rada lieku stresu, tāpēc jaunais pāris noteikti būs pateicīgs par iespēju pavadīt nedēļas nogali divatā kādā SPA vai tūristu iecienītā pilsētā. Šī dāvana būs vēl lieliskāka tādā gadījumā, ja jaunais pāris nebūs plānojis savu medusmēneša ceļojumu pēc kāzām.

Dekori mājai un dārzam

Padari jaunā pāra dzīvi mājās patīkamāku! Dekoriem mājai un dārzam nav robežu, tāpēc atliek vien izvēlēties to, kas jaunajam pārim varētu patikt visvairāk. Piemēram, arvien populārāki kļūst šūpuļkrēsli ar spilveniem, kurus var ierīkot dārzā vai piemājas terasē. Tikpat labi lieliska dāvana var būt personalizēts sienas pulkstenis, kurā iegravēts jaunā pāra uzvārds (vai vārdi), datums vai jebkāds cits teksts, kas raksturo viņus un/vai ir tuvs jaunajam pārim. 

Saimniecības preces - noderīgas un izmantojamas ikdienas dzīvē

Ja zini, kas jaunajam pārim trūkst attiecībā uz saimniecības lietām, vari dāvināt saimniecībā noderīgas preces, piemēram, jaudīgu tvaika gludekli, kafijas automātu, blenderi, multivārāmo katlu vai jebko citu, ko jaunā ģimene noteikti izmantos savā ikdienas dzīvē. Lieliska dāvana būs arī koka virtuves piederumu komplekts ar personalizētu gravējumu. 

"Nākotnes zīlēšana" - lielisks veids, kā pārsteigt jauno pāri

Viesiem, kas gatavojas noteikt jaunā pāra nākotni, mājās jāsagatavo lapiņas ar īpašiem notikumiem jaunā pāra dzīvē, kas viņus varētu sagaidīt turpmāko 5 gadu laikā, piemēram, bērna piedzimšana, jauna auto iegāde, naudas laimests loterijā u.tml. Jaunajai sievai un vīram visas šīs lapiņas ir jāsarindo noteiktā secībā pēc saviem ieskatiem - krāsas, izmēra u.tml. (jaunais pāris kārtojot neredz, kas slēpjas zem lapiņām). Kad lapiņas tiek sarindotas noteiktā secībā, tās tiek atvērtas un tiek noskaidrots, kas viņus sagaida nākamgad, aiznākamgad utt. 

Tā kā mēs esam diezgan nepacietīga tauta un visu vēlamies tūlīt, tad būs lieliska dāvana, ja to visu jaunajam pārim pasniegsiet uzreiz. Piemēram, ja nākamgad jauno pāri sagaida auto iegāde, uzdāviniet viņiem rotaļu auto. Ja aiznākamgad sagaida vinnests loterijā, uzdāviniet viņiem laimestu jau tagad (nevajag dāvināt tūkstošus; viss atkarīgs no Jūsu finansiālajām iespējām). Līdzīgi ar bērna piedzimšanu - uzdāviniet bērnu body vai ko citu, kas saistās ar bērnu dzimšanu. 

Dāvanu izdomai nav robežu - viss ir atkarīgs no Jūsu radošuma un finansiālajām iespējām!