Kā veidot attiecības ar darba kolēģiem? 2019-03-22

Nav nekas neparasts, ka cilvēks savu lielāko dienas daļu pavada darbā, tāpēc svarīgs aspekts ir patīkamas uzņēmuma mikrovides un atmosfēras veidošana - iekopt darba vidi, lai justos mājīgi, un, protams, pats galvenais, uzturēt un veidot labas attiecības ar darba kolēģiem. Ļoti svarīgi ir atrast kopīgu valodu ar darbabiedriem, taču tas nepavisam var nebūt viegls uzdevums. Katram no mums ir cits redzējums uz pasauli, kura iemesla dēļ mūsu viedokļi par vienu un to pašu jomu var būt atšķirīgi. Kā atrast pieeju katrai personai? Tas ir jautājums, uz kuru mēģināsim rast atbildes.

Iepazīsti savus kolēģus tuvāk

Nav svarīgi, cik lielā vai mazā uzņēmumā strādā, svarīgs aspekts ir darba kolēģu iepazīšana. Protams, lielā uzņēmumā tas būs daudz sarežģītāk, bet vai tad visu vienmēr vajag un ir nepieciešams zināt?! Pietiks, ja veidosi labas attiecības ar tiem kolēģiem, ar kuriem ir jāpavada lielākā dienas daļa.

Nedēļas sākumā apvaicājies, ko kolēģi darījuši brīvdienās, kā tās pagājušas, un jau pavisam drīz jutīsiet patīkamāku atmosfēras veidošanu uzņēmumā. Vairs nebūs nevienam jājautā, ko katrs darījis, jo to darīs ikviens bez liekas jautāšanas.

Noteikti apjautājies par kolēģu hobijiem. Atrast ar kādu kopīgas intereses ir labākais, ko var vēlēties, apzinoties, ka Jums būs daudz kopīgu tēmu, par ko runāt.

Palīdzēšana viens otram

Izrādi iniciatīvu gan priekšniekam, gan citiem darba kolēģiem, kas attiecas uz pienākumu izpildi. Viss pēc labas gribas paveiktais taču nāk atpakaļ dubultā, vai ne? Pieļaujams, ka pēc ilgākas iniciatīvas izrādīšanas ir iespējams saņemt paaugstinājumu vai algas pielikumu. Ikviens uzņēmums mīl un godā enerģiskus, idejām pilnus darbiniekus.

Sacensības starp kolēģiem

Pirmajā brīdī, šķiet, varētu nesaprast, ko ar to domājam, taču patiesībā izskaidrojums ir vienkāršs. Piemēram, ja Jūsu darbs saistās ar biroja, ofisa darbu, lieliskas sacensības būs kustības brīvajā laikā. Ikviens mūsdienās lieto modernās tehnoloģijas, precīzāk, telefonu, ar kuru iespējams fiksēt kustības - nostaigāto soļu skaitu. Mēģiniet veidot savstarpēju cīņu, lai noskaidrotu, kurš ir pārāks nostaigāto soļu skaita ziņā mēneša ietvaros. Šeit nav svarīgi, kurā laikā Jūs to veicat, bet gan paveiktais. Lielos uzņēmumos to var darīt pa nodaļām (mārketinga nodaļa, finanšu nodaļa, pārdošanas nodaļa utt.), lai noskaidrotu, kura nodaļa ir visaktīvākā, savukārt mazākos uzņēmumos to var darīt individuāli, katru mēnesi apkopojot visus rezultātus. Iespējams, ka pēc rezultātu fiksēšanas 6 mēnešu periodā varat sarīkot nelielu ballīti, lai apsveiktu tos, kuri bijuši visaktīvākie un izpildījuši soļu skaita mērķi vislabāk.

Šāda sacensība noteikti veidos patīkamāku darba atmosfēru un, protams, uzlabos Jūsu fizisko un garīgo pašsajūtu, jo kustības, kas tiek veiktas nepārtraukti ilgāku laika periodu, noteikti veicina veselības uzlabošanos.

Kopīgi pasākumi un ballītes

Protams, ir patīkami, ja no uzņēmuma vadības puses vairākas reizes gada laikā tiek rīkoti dažādi banketi, ballītes un pasākumi, taču ko darīt, ja ar kolēģiem gribas pavadīt vairāk laika kopā? Ja nepietiek ar pāris pasākumiem gadā? Gribētos vaicāt, kurš Jums to liedz darīt? Vai ir tik neiespējami pašiem saorganizēties kādam kopīgam laivu braucienam, pasēdēšanai bārā vai kafejnīcā? Protams, nē. Ja ir gribēšana, tad noteikti tai līdzās stāv varēšana. Protams, ja to visu neierobežo finanšu līdzekļi, kas diemžēl ir viens no galvenajiem ierobežojumiem atpūtas baudīšanai mūsdienās.

Kāpēc ir svarīgi veidot attiecības ar darba kolēģiem?

Protams, viens iemesls ir patīkama uzņēmuma mikrovides un atmosfēras veidošana, ko minējām jau sākumā, taču būtisks faktors ir darba efektivitātes paaugstināšana, un līdz ar to ir iespējams sasniegt jaunas, vēl nebijušas virsotnes un beigu beigās uzlabot arī savu finansiālo stāvokli.