Jāņu ticējumi - kā piesaistīt naudu? 2019-06-18

Gada visgarākā diena un visīsākā nakts straujiem soļiem tuvojas, ko mēs visi pazīstam kā Līgo svētkus un Jāņus. Šo svētku tradīcijas sniedzas tālā jo tālā pagātnē, un kopā ar tām “nāk” neskaitāmi ticējumi un paražas. Jāņu nakts nereti tiek uzskatīta par brīnumu nakti, jo tai piemīt īpatnēja burvība un savdabīgs spēks. Jāņu naktī var gan savu nākotni paredzēt, gan arī likteni izmainīt! 

Lai arī ikdienā mēs ticējumiem un dažādiem sakāmvārdiem uzmanību nepievēršam, svētki tomēr ir laiks, kad mēs atļaujamies sapņot un ļauties dažādu sakāmvārdu burvībai. 

Lai arī vairums Līgo svētku un Jāņu ticējumi ir par skaistumu, veselību un precībām, neizpaliek arī ticējumi par naudu un bagātības vairošanu. Mūsdienās naudai ir ļoti liela nozīme ikviena cilvēka dzīvē, jo bez tās cilvēki nespētu normāli izdzīvot, taču citam tā ir vairāk, citam - mazāk. Ko darīt, lai naudas būtu vairāk un lai tā neietu mazumā? Ievērojot pāris Jāņu ticējumus, varbūt Tev izdosies pievilināt naudu! Atceries, ka brīnumi notiek ne tikai pasakās, bet arī dzīvē! Varbūt tieši Tu šogad piedzīvosi brīnumu! Atliek vien ievērot pāris ticējumus!

  • Jāņu ugunskurs ir jākur kalna galā, jo Dieviņš ugunskura pelnos naudu bārsta.
  • Jāņu vakarā nedrīkst aizdot naudu, jo tad izdevumi būs krietni vairāk kā ienākumu.
  • Jāņu naktī ap pusnakti vajag brist pa ūdeni, jo tad no rīta kurpēs vai pastalās varēs naudu atrast.
  • Meitām Jāņu vakarā jānokrāso naudas gabala viena puse sarkanā krāsā, jāaiziet pie upes un jāmet tā ūdenī. Ja naudas gabals ūdeni gulēs ar sarkano pusi uz augšu, tad meita apprecēsies ar nabagu, bet ja uz otru pusi - apprecēsies ar bagātu vīru. 
  • Jāņu vakarā ir jāsalasa vībotiņu ziediņi, jāiesien tie kabatlakatiņā un nakts laikā jābrien pa ūdeni vai rasu, jo tad ziedi pārvēršas sudrabā vai zeltā.
  • Jāņu naktī jāstaigā ar kurpēm pa rasu, lai kļūtu bagāts, jo kurpēs sabirusī rasa pārvēršas par naudu. 
  • Nauda, kas ierakta zemē, Jāņu naktī kaltējas. Tur, kur nauda kaltējas, tur var liesmiņu ieraudzīt.
  • Ja Jāņu dienas rītā, pusdienā vai pusnaktī redz naudas uguntiņu, tad vajag iet tai klāt un uzmest kaut ko virsū. Ja uzmetīs cepuri, tad nauda atrodas 6 pēdu dziļumā. Ja uzmetīs kurpes vai pastalas, tad tikai 1 pēdas dziļumā. 

Neskatoties uz to, ka mūsdienās lielākā daļa no mums uzticas tikai zinātnei un tās pierādītajiem faktiem, reizēm der ticēt arī kaut kam tādam, kas nav zinātniski pierādīts, tāpēc novēlam Jums lustīgu līgošanu un priecīgu Jāņu sagaidīšanu, tajā pašā laikā neaizmirstot šos pāris iepriekšminētos ticējumus, lai zinātu, kas svētkos jādara, lai palielinātu savu bagātību! 

Gadījumā, ja neviens no šiem Jāņu ticējumiem nav bijis veiksmīgs naudas piesaistīšanā, varbūt ir vērts ieskatīties kredītu salīdzināšanas portālā, jo ir saprotams, ka jebkuru svētku svinēšana prasa zināmus naudas līdzekļus, un pēc Jāņu atzīmēšanas ikvienam var rasties nepieciešamība aizņemties!