Četri lēti galamērķi, kurus apmeklēt augustā 2018-07-25

Nav nekāds noslēpums, ka vasara ir ceļojumu un atpūtas laiks. Tas ir laiks, kad skolniekiem ir vasaras brīvlaiks, savukārt lielai daļai strādājošo - atvaļinājums. Un, protams, ikviens savu atvaļinājumu vēlas izbaudīt pilnībā, ceļojot vai atpūšoties kopā ar ģimeni, taču bieži vien šo vēlmi var ierobežot naudas līdzekļi. Ko darīt?

Aizņemties kredītu, lai dotos ceļojumā, nebūtu tas prātīgākais un gudrākais variants. Kredīts ir lielisks risinājums, ja vēlies iegādāties jaunu auto, dzīvokli, māju u.tml., un tādos gadījumos iesakām izmantot kredītu salīdzināšanu, taču, ja vēlme doties izbraucienā ir tik liela un svarīga, tad kāpēc gan nē? Protams, ir jāaizņemas atbildīgi un jāizvērtē savas iespējas atmaksāt aizdevumu. Tomēr ja nevēlies nekādas kredītsaistības, un kas savā ziņā ir saprotams (kurš cilvēks tad mūsdienās labprātīgi vēlas kādas saistības), tad noteikti šis raksts būs domāts Tev!

Ir jāsaprot, ka ceļojums noteikti prasīs no Tevis naudas līdzekļus - ja makā vai bankas kontā Tev ir 10 €, tad, visticamāk, nekāds kārtīgais ceļojums neizdosies, bet, ja naudiņas Tev ir vairāk, tad nesēdi, bet sāc plānot savu brīvdienu maršrutu jau tagad! Lai šī plānošana nebūtu tik apgrūtinoša, mēs dosim dažus padomus, uz kurām vietām doties, jo katrs var piekrist, ka atrast lētus ceļojumu galamērķus nav nemaz tik vienkārši.

Ceļojums uz Tatriem un Zakopani

Tatri ir kalnu grēda, kas atrodas uz Polijas un Slovākijas robežas, savukārt Zakopane - pilsēta Polijas dienvidos, kas ir arī viena no pazīstamākajām Polijas kūrortpilsētām. Šeit ir baudāmi pasakaini un neaprakstāmi skati, kalnu skaistums un mierīga daba. Pats galvenais ir tas, ka šeit viss ir salīdzinoši lēti. Varētu šķist neticami, bet arī naktsmītnes šeit tiek piedāvātas par lētu cenu - tās neizmaksās vairāk kā 10 € pieaugušajam par nakti. Protams, var arī atrast lētākus piedāvājumus, taču iespējams, ka šie numuriņi nebūs aprīkoti ar dušu, virtuvi un citām ērtībām.

Svarīgi piebilst, ka arī pārtika Polijā tiek piedāvāta par zemām cenām, kas atvieglo arī ēšanas problēmu. Cilvēkam ir jāēd bieži, un tas var sagādāt lielas grūtības. Bieži vien sabiedrībā ir nācies dzirdēt teicienu: "Cik man daudz naudas paliktu pāri, ja tā nebūtu jātērē pārtikai!?"  Polijā pārtika ir lēta, tāpēc varēsi atļauties vairāk apskates objektus... Kaut gan no otras puses - kādi gan apskates objekti, ja kalnu skaistumu var baudīt pilnīgi bez maksas?

Vienīgā problēma, ar kuru varētu sastapties, ir valūtas maiņa. Polijas valūta ir zlots, kas liecina par grūtībām gan izmaksu aprēķināšanā (ieejot veikalā, ir jāpārrēķina preces cena uz eiro, lai saprastu, cik īsti tad viņa maksā), gan arī maksāšanas problēmām. Ja vēlies norēķināties ar skaidru naudu, tad varētu būt nelieli sarežģījumi - pirms ceļošanas ir jāmaina nauda, taču būtiski piebilst, ka tikpat kā visur ir iespējams norēķināties ar karti bez papildus komisijām, kas var atvieglot Tavu dzīvi, nedomājot par to, cik daudz naudas nepieciešams izmainīt.

Ceļojums uz Lietuvas kūrorta pilsētu Druskininkai

Nav nekāds noslēpums, ka latvieši dodas ceļojumos tepat uz mūsu kaimiņu zemi Lietuvu. Tādi galamērķi kā Viļņa, Palanga, Klaipēda, Kauņa jau ir guvuši atpazīstamību cilvēku vidū, bet nevajadzētu aizmirst arī par citām vietām, piemēram, kūrorta pilsētu Druskininki, kas atrodas Lietuvas dienvidos. Šeit atrodams lielākais ūdens atrakciju parks Austrumeiropā, Grūtas parks (neoficiāli zināma arī kā Staļina pasaule). Tāpat nevar nepieminēt arī gaisa ceļu, kas savieno ūdens atrakciju parku ar vareno sniega arēnu, kur var slēpot ne tikai ziemā, bet arī vasarā. Brauciens vienā virzienā ar šo vagoniņu izmaksās 3 €, bet šī brauciena laikā redzēsiet iespaidīgus skatus.

Nav obligāti jādodas uz apskates vietām - pastāv iespēja bez maksas apskatīt Druskininku vecpilsētu, muzikālo strūklaku un citas pasakainas vietas, kas sniegs tikai un vienīgi pozitīvas emocijas.

Runājot par naktsmājām, tās var būt dārgākas nekā citās Lietuvas pilsētās, jo šī ir viena no Lietuvas skaistākajām kūrortpilsētām, kas būtiski var sadārdzināt izmaksas, bet, kā saka, kas meklē, tas atrod - pastāv iespēja atrast naktsmītnes arī par sev pieņemamu cenu.

Ceļojums uz Pērnavu Igaunijā

Protams, atpūsties un gūt labus iespaidus var gūt arī mūsu kaimiņzemē Igaunijā. Vidzemnieki šo valsti droši vien ir apmeklējuši vairāk nekā, piemēram, Kurzemnieki. Ja dodies ceļojumā ar bērniem, iesakām doties uz Pērnavu - tā ir ne tikai lieliska atpūtas pilsēta, kas atrodas salīdzinoši tuvu no Latvijas, bet arī ideāla vieta bērniem, jo šeit atrodas tematiskais parks "Lotes zeme", kurā pieejamas vairāk nekā 100 atrakcijas, tematiskās mājas, pludmale, suvenīru veikali un, protams, vietas, kur var garšīgi paēst. Šī parka apmeklējums būs neaizmirstams visai ģimenei.

Pērnavā iesējams apskatīt arī citas neaizmirstamas vietas, piemēram, Pērnavas Vaļņa loku un Tallinas vārtus, dažādus muzejus, baznīcas u.c.

Pievēršoties viesu māju un viesnīcu piedāvājumiem, tad jāpiebilst, ka šie piedāvājumi cenu ziņā īpaši neatšķiras no Latvijas - nevarētu teikt, ka naktsmājas šeit izmaksā ievērojami dārgāk. Ir piedāvājumi, kas pat ir lētāki.

Ceļojums pa Latviju

Ja Tu kādreiz esi teicis, ka Latvijā viss jau ir redzēts un ka šeit vairs nav ko apskatīt, tad Tu esi smagi maldījies. Varam būt 100% pārliecināti, ka visas vietas patiesībā nemaz neesi redzējis, tāpēc apsēdies pie Latvijas kartes un atzīmē vietas, kur vēl neesi bijis. Painteresējies par vietām, kur ir pieejams kaut kas jauns un neredzēts. Nevajag braukt kilometriem tālu, jo ikviens taču no mums saprot, ka "Nekur nav tik labi kā mājās!" It īpaši šajā vasarā: ja Spānijā pa dienu ir 24 grādi, tad pie mums 30. Vairs nevajag nekādas siltās zemes, lai lieliski atpūstos!